כנס מאורות 2016 - מוסד וקיסרות | ידידי האוניברסיטה העברית ושוחריה

ה', 29/12/2016
מיקום:
קפוס אדמונד י. ספרא, (גבעת רם) ירושלים

"שום אדם איננו אי" – גם אם אנו חשים כיחידים ופועלים כך, הגזע שלנו הוא אורגניזם אחד.
רוברט א' היינליין

כולנו שייכים לארגונים חברתיים, גם אם איננו מודעים לכך. לחלק מארגונים אלה, כמו מוסדות ואגודות, אנחנו בוחרים להשתייך. לאחרים, כמו משפחות, אנו משתייכים מעצם טבענו. השנה מלאו 50 שנה לקרן ירושלים, התומכת בנדיבות רבה ב"מאורות" במשך השנים, ולכן ב"מאורות" אנחנו רוצים לבחון ארגונים חברתיים.

משפחות, חברות מסחריות, דתות, ארגונים פילנתרופיים – אנחנו מקווים לבחון את כולם. נראה איך התארגנו בני אדם בעבר, וכיצד מדמיינים סופרי מדע בדיוני את הארגונים האלה בעתיד. נחקור ארגונים קיימים, ארגונים שעברו מן העולם וארגונים שאולי לעולם לא יתקיימו.

הצטרפו אלינו ב-29.12 בגבעת רם להרצאות, פאנלים וסדנאות שיעסקו בכל צורת ארגון חברתי של אנשים (וחייזרים) שאפשר להעלות על הדעת.

זו השנה השמינית שהאגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה והרשות לקהילה ולנוער של האוניברסיטה העברית, בתמיכתה הנדיבה של הקרן לירושלים, מפיקות את כנס "מאורות" המוקדש למדע ולמדע בדיוני.

מאוֹרוֹת ייערך בקמפוס אדמונד י' ספרא (גבעת רם), האוניברסיטה העברית בירושלים, ביום חמישי, 29 בדצמבר, נר חמישי של חנוכה.